Hyppää sisältöön

Uunijuureksia, Härkis® Kaura-punajuuripyöryköitä ja piparjuuri-tzatzikia

Ihanan mehevän makuisia paahdettuja uunijuureksia, herkullisia Härkis-pyöryköitä ja raikasta tzatzikia. Härkullisen maukasta!

Annoskoko

3–4 annosta

Valmistusaika

Alle 60 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
KM
Kananmunaton

Ainesosat

500 gperunoita
400 gporkkanoita
200 gpalsternakkaa
250 gsipulia
2 rklöljyä
½ rklsitruunamehua
1 ½ tlsuolaa
½ tltimjamia
rouhittua mustapippuria

Lisäksi

1 pktHärkis Kaura-punajuuripyörykkä ( 200 g)

Kastike

½kurkku (n. 150 g)
2valkosipulinkynttä
200 gturkkilaista jogurttia
2 tlpiparjuuritahnaa
2 tlsitruunamehua
½ tlminttua
½ tlsuolaa
½ tlsokeria
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Lohko perunat kuorineen. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. Kuori sipulit ja leikkaa isoiksi lohkoiksi. Levitä juurekset yhteen kerrokseen uunipellille.
  2.  Lisää öljy ja mausteet. Kääntele sekaisin. Kypsennä 200-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Kääntele kerran paistamisen aikana.
  3.  Lisää joukkoon pyörykät ja jatka paistamista vielä viisi minuuttia.
  4. Huuhtele kurkku huolella. Raasta se ja purista ylimääräinen neste pois. Kuori ja puserra valkosipulinkynnet jogurtin joukkoon. Lisää jogurttiin kurkkuraaste ja muut ainekset. Laita kylmään tekeytymään.

Haku