Välimeren dippipelti
Dippipelti on ruokaisaa dipattavaa ja syntyy kätevästi uunissa yhdellä pellillä. Vihanneksia voi vaihdella kauden mukaan.
Annoskoko
4 annosta
Valmistusaika
Alle 30 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
1 kg | perunoita |
2 | eri väristä paprikaa |
150 g | broccolinia |
1 nippu | tuoretta parsaa |
1 pkt | Härkis® härkäpapusuikale valkosipuli & yrtit (250 g) |
Ainesosat B
½ dl | oliiviöljyä |
1 | sitruunan raastettu kuori |
1 rkl | juoksevaa hunajaa |
½ tl | oreganoa |
suolaa ja mustapippuria myllystä |
Tarjoiluun
esim. hummusta, tsatsikia, tomaattisalsaa |
Valmistusohje
- Lohko perunat ja paprikat. Poista parsasta puiseva osa. Asettele uunipellille peruna- ja paprikalohkot, broccolinin varret, parsat sekä härkäpapusuikaleet.
- Sekoita mausteöljy oliiviöljystä, sitruunankuoresta, hunajasta ja mausteista. Kaada öljy pellille.
- Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoile esim. hummuksen kanssa.