Hyppää sisältöön
Mummin vinkit

Arkiruokaa koko perheelle

Näillä resepteillä ja vinkeillä lisää kasvisruokia listalle 

Härkis

Taas se hetki kun pitäisi keksiä mitä tänään syödään. Samat kymmenen ruokaa on jo pyörineet läpi kauppalistan useamman kerran, ja kasvisruokaakin olisi hyvä syödä enemmän. Huoli pois! Me olemme täällä apunasi. Lapsiperheiden arkiruoat on tuttua Härkis®-tiimillekin, ja nyt jaamme parhaat vinkkimme onnistumiseen. Arjessahan on lopulta parasta, kun nautimme hyvästä ruoasta läheisten ihmisten ympäröimänä. Niin tavallista, mutta ihanaa!

Perinteiset kotiruoat kasvisversioina

Ota jotain tuttua ja tee siitä kasvisruokaa – tadaa! Listallanne on yksi kasvisruoka. 

Makaronilaatikko – tuo suomalaisuuden peruskivi. Jokaisella perheellä lienee oma reseptinsä, ja siinä se onkin – voit tehdä aivan sen tutun reseptin, mutta korvata jauhelihan kasviproteiinilla. Härkis kaurajauhis on suunniteltu erityisesti tätä varten. Kaurajauhis on valmiiksi maustettu, mutta sen maku maku on neutraali ja sen rakenne sopii koko perheelle. Menee niin sanotusti täydestä. Kaurajauhiksella on Sydänmerkki, joten voit olla varma että se sopii pienimmillekin perheenjäsenille. Katso täältä meidän kaikki tutut arkiruoat, jotka ovat takuuvarmasti herkkuja kasvisversioinakin. 

Texmex on arkiruokaa. Piste. 

Taco-tiistai, tortilla-torstai… suomalaisten suosikki on texmex. Ja hyvä niin! Makumaailma sopii moneen suuhun ja lapset tykkää kun saa koota itse annoksiaan. Ruokamme on kasvipohjaista ja kestävää, mutta uskomme että ennenkaikkea hyvä ruoka on hyvää ruokaa, ei tämä sen kummallisempaa ole. Kokeile esimerkiksi näitä:

Helpot arkiruoat

Helppous ja nopeus on viisautta – sen sanoi jo muinaiset

Sieltä mistä on mahdollista oikaista, kannattaa. Etenkin kun kyseessä on lapsiperheiden arkiruokailu. Vaikka sydämessäsi sykkisi suuri kulinaristi, niin säästele häntä viikonloppuihin. Mitä nopeampaa ja helpompaa, sen parempi. Nämä reseptit syntyy raaka-aineista pöytään alle puolessa tunnissa, mahdollisimman vähällä vaivalla. Ja makutakuu on, siitä ei jousteta kiireessäkään:  

Haku