Härkis® härkäpapumurulaatikko rusinoilla
Tarkimmat tunnistaa tämän laatikkoruoan makumaailmassa tuttuja vivahteita. Härkäpapumuru yhdessä riisin kanssa samassa laatikossa on ruokaisa ateria sellaisenaan, ja resepti toimii myös osana vaikka joulupöydän kattausta.
Tärkein kysymys onkin: rusinoilla vai ilman – kumpi vaan käy!
Annoskoko
6 annosta
Valmistusaika
Yli 60 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
5 dl | vettä |
2 dl | puuroriisiä |
1 ½ tl | suolaa |
7 ½ dl | kermaa tai kaurakermaa |
1 | sipuli |
1 rkl | öljyä |
1 pkt | Härkis® härkäpapumuru Umami (250 g) |
½ dl | siirappia |
1 dl | rusinoita |
jauhettua valkopippuria | |
meiramia |
Pinnalle
vegaanista margariinia nokareina |
Valmistusohje
- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon puuroriisi ja suola. Peitä kannella ja keitä kunnes vesi on imeytynyt.
- Kaada riisin joukkoon kerma ja anna hautua kypsäksi miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Jäähdytä puuro.
- Hienonna sipuli ja kuullota se hyvin öljyssä pannulla ja jäähdytä.
- Halutessasi voit hienontaa Härkis härkäpapumurun ja kuullotetun sipulin sauvasekottimella hienommaksi massaksi.
- Lisää siirappi, rusinat, mausteet ja härkäpapumuru-sipuli -seos jäähtyneen puuron joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos voideltuun vuokaan ja painele pinnalle margariininokareita.
- Kypsennä noin 180° noin 30-40 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.
- Tarjoa puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa.