Hyppää sisältöön

Härkis® wrap

Härkis wrap kätkee sisäänsä herkulliset ja runsaat täytteet. Mehevyyden kruunaa hummus. Oletko jo kokeillut tehdä itse hummusta? Se on niin hyvää, että pian jätät valmiit versiot kaupan hyllylle. Katso ohje!

Reseptin on luonut My Bliss Ktchn.

Annoskoko

8 annosta

Valmistusaika

alle 60 minuuttia

Ruokavaliot
V
Vegaaninen

Ainesosat

1 pktHärkis härkäpapumuru Umamia (250g)
1chili pilkottuna
2valkosipulinkynttä hienonnettuna
maun mukaan (Himalajan) suolaa
tilkka öljyä paistamiseen

Lisäksi

2porkkanaa tikuiksi leikattuina
½kurkku tikuiksi leikattuna
40 gtuorekäyttöön sopivaa baby pinaattia
½“punttia” korianteria
2 dlkvinoaa (valmista pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta suolalla)
200 ghummusta (osta valmiina, tai valmista itse*)
maun mukaan chilihiutaleita
Tarjoillaan (gluteenittomien) keskikokoisten tortillojen kanssa (6-8 kpl)
Lisäksi: limenmehua puristettuna ennen wrapin kääräisemistä ”rullalle”

Voit myös valmistaa hummuksen itse

1 tlk (noin 230 g valutettuna) käyttövalmiita kikherneitä
1 tlvalkosipulijauhetta
1chili, valinnainen
½ dlsitruunanmehua
1 rkltahinia
maun mukaan suolaa
maun mukaan chilihiutaleita
½ tlpaprikajauhetta
2 rkloliiviöljyä

Ripaus

kookossokeria
juustokuminaa
sitruunapippuria
kurkumaa

Valmistusohje

  1. Pese kaikki kasvikset ja leikkaa porkkanat sekä kurkku ohuiksi tikuiksi.
  2. Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta suolalla.
  3. Lämmitä tilkka oliiviöljyä pannulla ja lisää Härkis muru, hienonnettu valkosipuli ja pilkottu chili. Paista muru rapeaksi ja mausta vielä suolalla.
  4. Levitä tortillan keskelle hummusta ja ripottele päälle chilihiutaleita, kokoa päälle porkkana- ja kurkkutikkuja, kypsää kvinoaa, rapeaa Härkis® murua, baby pinaattia ja korianteria. Purista päälle limenmehua ja kääräise wrapiksi. Voit sulkea wrapin hammastikulla.
  5. Hummus:
  6. Valuta kikherneet ja huuhdo ne vedellä siivilässä.
  7. Laita kaikki ainekset kulhoon, sekoita ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi

Haku