Hyppää sisältöön

Gruusialainen Härkis®-kaalilaatikko

Uunissa suussa sulavaksi muhivaa gruusialaista kaalilaatikkoa kannattaa valmistaa kerralla reilu annos. 

Annoskoko

6 annosta

Valmistusaika

Yli 60 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
KM
Kananmunaton

Ainesosat

1,5 kgkeräkaalia
2sipulia
4valkosipulinkynttä
¾ dlöljyä
1 pktHärkis härkäpapumuru Umami (250 g) 
140 gtomaattipyreetä
1 tlsuolaa
1 tlsavupaprikajauhetta
½ tlcayennepippuria
1kasvisliemikuutio
2 ½ dlvettä
200 gcrème fraîchea
100 gsuolakurkkukuutioita

Päälle

150 gemmentaljuustoraastetta

Valmistusohje

  1. Suikaloi kaali. Kuori ja pilko sipulit. 
  2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipulit ja Härkis ja ruskista hetken aikaa. Pyöräytä joukkoon tomaattipyree ja mausteet. Lisää vesi ja crème fraîche, kiehauta. 
  3. Sekoita joukkoon kaalisuikaleet ja suolakurkkukuutiot. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. 
  4. Paista kiertoilmauunissa keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Lisää juustoraaste ja jatka paistamista vielä 30 minuuttia. Peitä tarvittaessa uunivuoka foliolla, jos pinta ruskistuu liikaa. Anna vetäytyä hetken aikaa. 
  5. Tarjoile esim. puolukkahillon tai karpaloiden kera. 

Haku