Gruusialainen Härkis®-kaalilaatikko
Uunissa suussa sulavaksi muhivaa gruusialaista kaalilaatikkoa kannattaa valmistaa kerralla reilu annos.
Annoskoko
6 annosta
Valmistusaika
Yli 60 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
1,5 kg | keräkaalia |
2 | sipulia |
4 | valkosipulinkynttä |
¾ dl | öljyä |
1 pkt | Härkis härkäpapumuru Umami (250 g) |
140 g | tomaattipyreetä |
1 tl | suolaa |
1 tl | savupaprikajauhetta |
½ tl | cayennepippuria |
1 | kasvisliemikuutio |
2 ½ dl | vettä |
200 g | crème fraîchea |
100 g | suolakurkkukuutioita |
Päälle
150 g | emmentaljuustoraastetta |
Valmistusohje
- Suikaloi kaali. Kuori ja pilko sipulit.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipulit ja Härkis ja ruskista hetken aikaa. Pyöräytä joukkoon tomaattipyree ja mausteet. Lisää vesi ja crème fraîche, kiehauta.
- Sekoita joukkoon kaalisuikaleet ja suolakurkkukuutiot. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
- Paista kiertoilmauunissa keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Lisää juustoraaste ja jatka paistamista vielä 30 minuuttia. Peitä tarvittaessa uunivuoka foliolla, jos pinta ruskistuu liikaa. Anna vetäytyä hetken aikaa.
- Tarjoile esim. puolukkahillon tai karpaloiden kera.