Härkis® Kaurajauhis-perunalasagne
Tämän mehevän ruoan valmistus on perinteistä lasagnea nopeampaa, koska tomaatti- sekä juustokastiketta ei tarvitse keitellä, näin säästyy myös paljolta tiskiltä. Maukkaat perunasiivut korvaavat lasagnelevyt, joten tämä tekee lasagnesta myös gluteenittoman.

Annoskoko
6 annosta
Valmistusaika
Yli 60 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
1 kg | perunoita |
100 g | pakastesipulikuutioita |
2 rkl | öljyä |
1 pkt | Härkis Kaurajauhis (225 g) |
1 prk | yrttitomaattimurskaa (390 g) |
¾ tl | suolaa |
valko- ja mustapippuria | |
1 prk | maustamatonta juustokastiketta (Koskenlaskija) (250 g) |
2 dl | ruokakermaa |
150 g | juustoraastetta |
Valmistusohje
- Kuori ja viipaloi perunat ohuehkoiksi viipaleiksi.
- Paista sipulikuutiot ja Härkis öljyssä. Sekoita joukkoon tomaattimurska ja mausteet.
- Yhdistä juustokastike, ruokakerma ja juustoraaste.
- Levitä voidellun uunivuoan pohjalle kerros perunaviipaleita. Lusikoi päälle puolet Kaurajauhis-kastikkeesta ja kolmasosa juustokastikkeesta.
- Kokoa toinen kerros samalla tavalla. Levitä päällimmäiseksi loput perunaviipaleista ja juustokastikkeesta.
- Paista 175-asteisen kiertoilmauunin alatasolla noin tunnin verran.