Härkis® melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana eli munakoiso-tomaattivuoka on kaikessa yksinkertaisuudessaan mitä maistuvin kasvisruoka. Lisäämällä joukkoon rapeaksi paahdettua Härkis-murua saat ruoasta entistäkin ruokaisamman ja härkullisemman!
Annoskoko
6 annosta
Valmistusaika
yli 60 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
800 g | munakoisoa |
öljyä, suolaa ja mustapippuria | |
2 | sipulia |
2 | valkosipulinkynttä |
½ dl | öljyä |
1 kg | tomaattimurskaa |
2 dl | vettä |
½ dl | makeaa chilikastiketta |
1 | kasvisliemikuutio |
2 tl | kuivattua basilikaa |
1 pkt | Härkis härkäpapumuru Maustamaton (250 g) |
2 rkl | öljyä |
½ tl | paprikajauhetta |
½ tl | valkosipulijauhetta |
450 g | mozzarellaa siivuina |
3 dl | raastettua parmesaania |
reilusti tuoretta basilikaa |
Valmistusohje
- Laita uuni kuumenemaan kiertoilmalla 200 asteeseen. Viipaloi munakoisot reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Asettele siivut leivinpaperoidulle uunipellille. Sivele viipaleet molemmin puolin öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa kunnes pinta alkaa ruskistua, noin 15 minuutin ajan.
- Valmista kastike. Kuori ja pilko sipulit ja freesaa ne öljyssä. Lisää nesteet ja kasviliemikuutio, anna kiehua ilman kantta noin 40 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta basilikalla.
- Ripottele härkäpapumuru uunipellille, lisää öljy sekä mausteet ja sekoita hyvin. Paista uunissa 10 minuuttia.
- Lisää uunin lämpötilaksi 225 astetta. Lado voidellun uunivuoan pohjalle munakoisiviipaleita. Levitä päälle kastiketta. Asettele kastikkeen päälle härkäpapumurua, basilikanlehtiä, mozzarellaviipaleita ja ripottele päälle 1/3 parmesaaniraasteesta. Kokoa loput kaksi kerrosta samalla tavalla.
- Kypsennä uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Anna melanzanen vetäytyä hetken aikaa ja ripottele pinnalle tuoretta basilikaa.