Härkis®-punajuurivuoka
Kermaisen mehevä Härkis-punajuurivuoka saa täyteläistä makua sinihomejuustosta. Täydellinen ruoka niin arjen kasvisruokapäivään kuin viikonloppuunkin!
Annoskoko
6 annosta
Valmistusaika
Yli 60 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
1 kg | punajuuria |
2 | pientä palsternakkaa |
1 | sipuli |
170 g | laktoositonta sinihomejuustoa |
1 rkl | rypsiöljyä |
1 pkt | Härkis härkäpapumuru Maustamaton (250 g) |
1 tl | valkosipulijauhetta |
1 tl | timjamia |
½ tl | mustapippuria |
1 | kasvisliemikuutio |
6 dl | vettä |
2 dl | laktoositonta kermaa |
Pinnalle
(gluteenittomia) korppujauhoja | |
muutama nokare voita |
Valmistusohje
- Kuori punajuuret sekä palsternakat ja raasta ne. Kuori ja suikaloi sipuli. Laita kasvikset voideltuun uunivuokaan ja murustele joukkoon sinihomejuusto.
- Kuumenna paistinpannussa öljy ja lisää joukkoon härkäpapumuru sekä mausteet. Paista muutama minuutti ja lisää joukkoon nesteet. Kiehauta. Kaada seos vuokaan.
- Ripottele pinnalle korppujauhoja ja laita päälle muutama nokare voita. Paista 175-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla reilu tunti.