Hyppää sisältöön

Maa-artisokka­keitto ja härkäpapu­muru-ripote

Samettinen maa-artisokkakeitto saa mukavaa suutuntumaa ja lisää ruokaisuutta rapeaksi paistetusta Härkis® härkäpapumurusta. Voit halutessasi valmistaa keiton myös vegaanisena.

Annoskoko

4 annosta

Valmistusaika

Alle 60 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
KM
Kananmunaton
V
Vegaaninen

Maa-artisokkakeitto

1 kgmaa-artisokkaa
1peruna
1purjon valkoinen osa
2 rklvoita tai vegaanista margariinia
8 dlkasvislientä
2 dlkuohu- tai ruokakermaa tai kaurakermaa
maun mukaansuolaa ja valkopippuria

Härkäpapumuru-ripote

1 pktHärkis Härkäpapumuru Umami (250 g)
1 rklhienonnettua ruohosipulia tai muuta yrttiä

Valmistusohje

  1. Kuori ja viipaloi maa-artisokat ja peruna. Laita ne kylmään veteen tummumisen estämiseksi. Viipaloi purjo. (Vihreän osan voi käyttää koristeluun tai vaikkapa vokkeihin.)
  2. Kuullota purjoa noin minuutti kattilassa voissa tai margariinissa. Lisää maa-artisokat, peruna ja kasvisliemi. Anna kiehahtaa, vähennä lämpöä ja peitä kannella. Kypsennä, kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä (n. 20 minuuttia).
  3. Ota osa kasvisliemestä sivuun. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kerma.
  4. Paista härkäpapumuru rapeaksi kuumalla pannulla. Öljyä ei tarvitse lisätä, vaan pakkauksen makuöljy riittää. Lisää joukkoon yrttisilppu. Ripottele keiton päälle ja nauti!

Haku