Paahdettu kukkakaalikeitto härkäpapumurulla
Ihanan samettisen ja täydellisen paahteisen kukkakaalikeiton kruunaa rapea härkäpapumuru. Älä heitä hukkaan, vaan hyödynnä myös kukkakaalin lehdet paahtamalla ne sipseiksi uunissa. Tarjoile rouskuva herkku keiton kanssa.
Annoskoko
8 annosta
Valmistusaika
Alle 60 minuuttia
Ruokavaliot
Keitto
2 isoa | kukkakaalia |
4 | kesäsipulia |
1 | valkosipuli |
reippaasti | oliiviöljyä |
sormisuolaa | |
1 ½ l | kasvislientä |
4 | perunaa |
1 tlk | kookosmaitoa (400 ml) |
mustapippuria |
Päälle
1 pkt | Härkis® Härkäpapumuru Maustamaton (250 g) |
tilkka | rypsiöljyä |
kukkakaalin lehtisipsejä, siemeniä ja oliiviöljyä |
Valmistusohje
- Levitä kukkakaalin nuput, kesäsipulit ja leveyssuunnassa halkaistu kokonainen valkosipuli leivinpaperin päälle pellille. Pirskottele päälle reippaasti oliiviöljyä ja sormisuolaa. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää pienityt kuoritut perunat ja keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Kaiva kynnet valkosipulin kuorista. Lisää pellillinen paahdettuja kasviksia kasvisliemeen ja anna porista noin 5 minuuttia. Lisää kookosmaito ja ota pois liedeltä (älä anna kookosmaidon kiehua). Survo sauvasekoittimella. Mausta pippurilla ja tarkista suola.
- Paahda härkäpapumurua pannulla tilkassa rypsiöljyä kunnes muru on rapeaa. Seassa saattaa olla isompiakin sattumia; ne saa pienittyä lastalla rikkomalla pannulla.
- Tarjoile paahdettu kukkakaalikeitto härkäpapumurun, kukkakaalisipsien (resepti alla), siemenien ja oliiviöljyn kera.
- Kukkakaalin lehtisipsejä
- Revi kukkakaalin lehdet ja levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Hiero lehtiin oliiviöljy ja sormisuola. Paahda uunin keskitasolla kiertoilmalla 150-asteessa noin 15 minuuttia.