Härkis® härkäpapumurukeitto
Keitto on ihanan arjen peruspapua! Härkis härkäpapumurun kanssa loihdit perinteisen herkullisen keittoaterian koko perheelle. Kattilallisesta riittää useammallekin päivälle ja maku vain paranee ajan myötä.
Reseptin on luonut My Bliss Ktchn.
Annoskoko
6 annosta
Valmistusaika
Alle 60 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
3 | porkkanaa |
7 | perunaa |
200 g | palsternakkaa |
150 g | juuriselleriä |
1 | sipuli |
öljyä | |
2 | laakerinlehteä |
muutama | mustapippuria |
1 l | kasvislientä |
1 pkt | Härkis Härkäpapumuru Umami (250 g) |
ripaukset | jauhettua paprikaa ja suolaa |
persiljaa |
Valmistusohje
- Pese, kuori ja kuutioi kasvikset sekä hienonna sipuli.
- Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon porkkana-, selleri- ja palsternakkakuutiot, laakerinlehdet sekä pippurit ja jatka kuullottamista hetki. Lisää joukkoon kasvisliemi ja perunakuutiot. Anna keiton porista levyllä.
- Sillä välin paahda hetki härkäpapumurua pannulla öljytilkan kera ja mausta ripauksella jauhettua paprikaa ja suolaa.
- Lisää härkäpapumuru keiton sekaan keittoajan loppupuolella.
- Keitto on valmis, kun perunat ovat kypsiä.
- Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja lisää annosten päälle persiljaa.